Hvad med Momsfritagelse af Holdtræning, Bootcamp og Small-group PT?

Den kamp, som PTdanmark står i lige nu, handler om at få lavet en registreret personlig træner ordning, der er anerkendt af styrelsen for patientsikkerhed og som implicit anerkender personlig træning som en sundhedsydelse. Og det rejser jo det gode spørgsmål: “Hvornår er træning personlig”. Der er jo mange trænere, der både laver 1:1 og træning i forskellige holdformater fra små til store hold. Så formaterne, som træning kan afvikles i går fra det helt personlige 1:1 til noget der helt sikkert ikke er personligt, men hvor går grænsen?

Og nogle tænker måske: Hvorfor er det overhovedet nødvendigt at have sådan en grænse? Det er det fordi den måde vi vil forsøge at opnå momsfri PT på er ved at få lavet en beskyttet titel på samme måde som de alternative behandlere har med Registreret Alternativ Behandler (RAB) ordningen, i form af en Registreret Personlig Træner (RPT) ordning. Det handler altså ikke om at kæmpe for at træning som sådan skal være momsfri, men om at den specifikke ydelse som personer omfattet af en Registreret Personlig kan levere, skal være momsfri (fordi den anses som en sundhedsydelse). Derfor er det nødvendigt at have en klar definition af, hvad den ydelse er. 

Det er noget vi har diskuteret intenst internt i bestyrelsen og med flere eksterne partnere og vi er ikke landet på nogen helt fast løsning endnu. Og det er formentlig også noget der først kan bokses endeligt på plads når vi begynder at nærme os en politisk løsning, da det kan være at nogle af de politiske krav kan påvirke det. F.eks. Har RAB-ordningen et krav om at man skal dokumentere hvilke ydelser, der er leveret og råd, der er givet til hver enkelt klient/patient, og hvis vores ordning kommer til at ligne RAB-ordningen er det noget kan påvirke hvornår holdtræning kan anses som personlig.

Det er noget vi gerne vil høre jeres tanker om og iøvrigt holde jer informeret om løbende, da vi ved det er et vigtigt punkt for mange trænere.