Eksperiment: Hvorfor er 1:1 møder i personlig træning vigtigere end nogensinde før?

 

Det kan være nemt at tro, at online træning og virtuelle sessioner er den måde, personlig træning vil udvikle sig på i en tid, hvor teknologi forvandler mange forskellige brancher. Men nu hvor teknologi som ChatGPT og andre virtuelle træningsassistenter er blevet en realitet, tror vi, at 1:1 klient-sessioner i personlig træning vil blive en endnu vigtigere ydelse i fremtiden.

For det første er der ingen erstatning for den personlige opmærksomhed og fysiske tilstedeværelse, som en træner kan tilbyde i en 1:1 session. Klienten kan nå deres mål på en sikker og effektiv måde med støtte fra en træner, der kan give feedback om god teknik, ændre træningen for at tage højde for skader eller fysiske begrænsninger, og give individuel rådgivning og vejledning.

For det andet kan en træner bedre engagere, motivere og holde en klient ansvarlig i et 1:1 møde end i online sessioner. For at øge klientens motivation og involvering i træningen og opretholde et regelmæssigt træningsregime kan træneren bidrage til at skabe et positivt træningsmiljø.
Til sidst kan 1:1 sessioner med trænere hjælpe med at tilpasse træningen til den enkelte klients specifikke behov og mål. Selvom online træning og virtuelle møder kan være gode supplementer, kan de aldrig erstatte en 1:1 session med en træner.
Vi tror, at 1:1 sessioner med trænere vil fortsætte med at være en nyttig tilføjelse til virtuelle møder og online træning i fremtiden. De vil give klienterne mulighed for at opnå deres mål på en sikker og effektiv måde.


Faktisk er dette blogpost skrevet ChatGPT på ca. 40 sekunder (modificeret af Quillbot). Det skal alene anskues som er frisk pust til debatten om hvor nemt det egentlig er at leverer noget som virker personligt. Vi stillede følgende spørgsmål til ChatGPT hvor ud fra den selv skrev ovenstående blogpost:

"Skriv et forslag til blogpost på 1/2 a4 side om hvorfor 1:1 møder med klienter i personlig træning (fremfor online sessioner) i fremtiden bliver en vigtigere ydelse efter ChatGPT m.fl er blevet en realitet."

Vi kunne have fået et endnu bedre blogpost fra ChatGPT, hvis vi havde stillet flere spørgsmål. Vores pointe er at vise, hvordan AI-assistenter kan hjælpe med at skabe, forbedre og oversætte originale tekster, samt spare os tid og ressourcer.

Når det kommer til video, kan AI-assistenter også instruere os i, hvad vi skal sige og hvordan vi skal opføre os, selvom vi kan lave personlige videoer på digitale medier. Dette er kun begyndelsen på noget spændende og også skræmmende. Fremtiden vil helt sikkert være anderledes end vi tror.

Imens håber vi, at vi fortsat værdsætter det fysiske samvær, vi har med hinanden. Mange personlige trænere har jo netop god erfaring med og forstår værdien og behovet for fysisk samvær.

Emil Sørensen
PT Danmark