Nyhedsbrev

Du behøver ikke være medlem for at abonnere på nyhedsbrevet.

Det du vil vide om PTdanmark og personlig træning

💡 Hvorfor tror vi, at der kommer moms? Hvornår kan momsfritagelse blive en realitet?
📌 Hvad betyder det at være Registreret Personlig Træner (RPT)?
🤔 Hvad får du som medlem af PTdanmark og SMVdanmark?

Vi har samlet svarene på de vigtigste spørgsmål i branchen! 👇


Hvorfor denne FAQ?

Interessen for vores arbejde med momsfritagelse og kvalitetsstandarder for personlig træning vokser. Sammen med SMVdanmark arbejder vi målrettet på at sikre, at personlig træning bliver mere anerkendt og adopteret i samfundet.

  • Hvorfor tror I, der kommer moms?

    Vi ved ikke hvornår styresignalet kommer, men

    Der er faldet en EU-dom, der slår fast at den danske momsfritagelse på træning er ulovlig og det danske EU-medlemskab betyder at de danske myndigheder skal rette ind. Det skal de gøre i form af at Skat laver et såkaldt styresignal, der beskriver en ny administrationspraksis. Når der udgives styresignaler fra Skat er det oftest 6 måneder til de træder i kraft. Dette styresignal er ikke udgivet endnu, så der er minimum 6 måneder endnu.

    Vi ved ikke hvornår styresignalet kommer og der foreligger ikke en tidsgrænse fra EU om hvor hurtigt Danmark skal falde ind. EU-lande implementerer ofte lovgivning først, når der kommer reprimander fra Bruxelles – tænk på de aktuelle sager om landbrug og klimamål. 

    Indtil da har vi en unik mulighed for at kæmpe for, at flere trænere ikke rammes unødigt af moms

    Opdateret 2024.12.30

  • Hvornår forventer I en offentlig RPT-ordning?

    Vi får flere og flere gode tegn!

    Oprettelsen af en offentlig anerkendt RPT ordning med beskyttet titel, kræver at der laves en specifik lov til det, så det kræver at det kommer gennem Folketinget og lovbehandlinger osv. Det kræver dels at vi skal have nogle til at fremsætte forslaget i tinget og dels at vi skal have holdnings-bearbejdet politikerne.

    Vi har allerede fundet nogen, der er interesseret i at bære et eventuelt lovforslag til tinget, og vi har fået tilsagn om at kunne få foretræde for for Sundhedsudvalget, hvor de sundhedspolitiske ordførere sidder. Det er dem, der er tovholdere på deres partis vegne på sundhedspolitiske spørgsmål og derfor skal.

    Men som det ser ud nu, ligner det noget der kan ske i 2025, og med lidt held endda inden Q4.

    Opdateret 2024.12.30

  • Kan jeg slippe for moms med en RPT-titel?

    Vi har jo allerede en RPT titel i PTdanmark, men den gør formelt set ikke så meget og er ikke det samme som den RPT titel vi arbejder på at få offentligt anerkendt. Så den nuværende RPT registrering i PTdanmark regi giver ikke adgang til at kunne levere momsfri træning.

    Vi arbejder mod at gøre en momsfritagelse for personlig træning betinget af registrering af den offentlige RPT ordning, som vi arbejder på. Hvordan det præcis kommer til at se ud, kan vi jo i sagens natur ikke vide, da det er pågående arbejde og det ikke er sikkert at vi kan få vores vilje i første hug.

    Man kan allerede nu levere sundhedsydelser uden autorisation (autorisation som f.eks. læger, fysioterapeuter og kliniske diætister har), under reglen om “anden egentlig sundhedspleje”, hvis ydelsen man leverer og ens uddannelser lever op til nogle bestemte krav og man i øvrigt søger om godkendelse til det hos Skat. 

    Dét arbejde vi laver nu, handler om dels om at sørge for at kravene til den RPT ordning vi arbejder på er harmoniseret med kravene til at kunne godkendes af Skat til at levere sundhedsydelser uden autorisation og dels om hvilke ydelser der kan komme i betragtning som sundhedsydelser. Skat har nemlig ikke tidligere taget stilling til om vejledt træning er en sundhedsydelse og her mener vi jo at vi rent argumentationsmæssigt har en enormt stærk sag. Der er jo overvældende dokumentation for sundhedsfremmende egenskaber ved træning og særligt vejledt træning.

    Opdateret 2024.12.30

  • Hvad koster et medlemskab?

    Medlemskabet er bygget op så alle kan være med og nyde godt at fordelene!

    Medlemskab gennem PTdanmark: 
    133 kr./måned – en pris, de fleste kan være med på.

    SMVdanmark - uden PTdanmark: 
    Ca. 177 kr./måned + ekstra for ansatte, hvilket gør PTdanmark aftale langt mere attraktiv

    Som arbejdsgiver, skal jeg betale for mine medarbejdere?
    Vi tilbyder fleksible løsninger, så arbejdsgivere og trænere kan finde en model, der passer. Trænere bør tage ansvar for deres faglighed, mens arbejdsgivere valgfrit kan støtte økonomisk, fx ved at dække omkostningerne.

    Opdateret 2024.12.30

  • Hvad får jeg som medlem af SMVdanmark?

    Listen er meget lang ;)

    • Gratis juridisk hotline og rådgivning.
    • Rabatter på forsikringer, pension, erhvervslån og software.
    • Rabat på kurser og webinarer inden for fx bogføring, iværksætteri og medarbejdertrivsel.
    • Gratis værktøjer til kontrakter og aftaler.
    • Politisk indflydelse, der styrker branchen som helhed.

    Læs flere her: https://ptdanmark.dk/news/godt-nytar-fra-ptdanmark

    Opdateret 2024.12.30

  • Hvordan hjælper PTdanmark trænere?

    Vi arbejder målrettet for momsfritagelse og kvalitetssikring...

    Vi arbejder målrettet for momsfritagelse og kvalitetssikring. RPT-ordningen er en hjørnesten i dette arbejde. Sammen med SMVdanmark tilbyder vi løsninger, der styrker branchen fagligt og økonomisk.

    Opdateret 2024.12.30

  • Hvad hvis jeg ikke er enig i jeres holdning?

    Vi har mere til fælles, end du tror.

    Vi har mere til fælles, end du tror. Lad os finde en løsning gennem dialog og debat. Momsfritagelse kræver en brancheadministreret ordning under Styrelsen for Patientsikkerhed med klare regler og kvalitetsstandarder. Det giver kun mening at vi sammen former hvordan fremtiden tegner sig for personlig træning. PTdanmark er jo en forening, og medlemmer bestemmer, derfor kan du som medlem få medbestemmelse i det omfang du ønsker at comitte tid til det.

    Opdateret 2024.12.30